/ Heatwave

Játszi hullámok betonból.

A Jaga és Joris Laarman által tervezett nagyszerű sík-dombormű egy tekintetet vonzó falon függő műalkotás. Megigéző, felfrissíti az elmét, dinamizmust, kreativitást sugároz és egyben adományoz. A visszatérő motívumok bonyolult ritmusában táncoló, elragadóan könnyed hullámok merész ellentétet formálnak a kemény betonszerkezettel. 
Ez az érdekes fűtőtest a legelső, amely egyesíti a képzőművészetet és a mesterségbeli tudást az ipari hatékonysággal.

A tervező Joris Laarman
1979-ben született Hollandiában a német határ mellett. Képzőművészeti képzések után 1998-ban kezdte meg iparművészeti tanulmányait az Eindhoveni Iparművészeti Akadémián, ahol cum laude végzett.
2003-ban szerzett hírnevet a teljes mértékben általa tervezett rokokó radiátorral, a Heatwave-vel, amivel sok nemzetközi múzeumba nyert bebocsátást, és amivel számtalan díjat gyűjtött be.
Ugyanebben az évben nyitotta meg saját stúdióját, ahol az iparművészetet és az építészetet helyezi a középpontba. A stílus és mérnöki pontosság kéz a kézben jelennek meg alkotásaiban, gyakran kombinálva a konceptualista és a költői megközelítés módokat.
Több jól ismert céggel dolgozott már együtt, mint például: Flos, Artecnica, Swarovski, Droog, Jaga. Művei szerte a világon, számos múzeumban és kiállításon szerepeltek, melyek közül kiemelkedik a 2006-ban általa tervezett bemutatóház a kölni IMM bútorvásáron.
Seregnyi cikk írója, szemináriumok vezetője a Domus magazin számára, európai egyetemek, többek között a Londoni Építészeti Társaság, a Amszterdami Rietvel Akadémia és az Eindhoveni Iparművészeti Akadémia megbízott előadója.
www.jorislaarman.com